Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

ÅRSPLAN - SKOLEÅRET 2015/2016

Intro
Skoleåret starter med lejrskole i Gedesby Feriekoloni nær ved Marielyst i uge 31.

Herefter har vi en introperiode med et intensivt boundervisningsprogram og andre aktiviteter, hvor bofællesskaberne fra mandag den 3/8 til fredag den 7/8 finder deres form og struktur, inden værkstederne starter op.

Folkecaféer
Som noget helt nyt vil vi i Jubilæumsåret åbne TBF op for folk udefra, der har lyst til at mødes med os over et måltid mad for 50 kr.

Eleverne er på skift med til at lave maden, servere og vaske op. Eleverne spiser også med disse aftener - både dem der arbejder, og dem der har fri.

Der bliver sunget en sang, og hvis eleverne har noget musikalsk at underholde med, er det også en mulighed hér.

Folkecaféerne ligger tirsdage, onsdage eller torsdage - spredt ud over året. Se datoer og menuer under fanen "Arrangementer" - "Caféer".

Første værkstedsperiode
Mandag den 10. august 2015 starter vi den første værkstedsperiode op, hvor vi arbejder hen mod 3 folkecaféer og et jubilæumsshow, der har forpremiere fredag den 30. oktober 2015 for pårørende forud for selve jubilæumsshowet fredag den 6. november 2015.

PPK
Der vil være 2 PPK-perioder. Perioder med Praktisk arbejde, Praktik og Kurser.

1. PPK periode: Uge 38+39 2015
2. PPK periode: Uge 18+19 2016

Praktik
Erhvervspraktik etableres enten lokalt eller i hjemkommunen.

Anden værkstedsperiode
I denne periode fra mandag den 9. november til mandag den 14. december 2015 ligger 2 folkecaféer.

Tredje værkstedsperiode
Mandag den 14. december 2015 starter teaterperioden.

Onsdag den 16. december 2015 udleveres manuskriptet, så juleferien kan bruges til at lære eventuelle tekster og replikker.

Forestillingen har premiere fredag den 8. april 2016 og spiller 10 gange i uge 15 og 16 (se plan).

Studietur
I uge 10 drager hele holdet på studietur. Denne er endnu ikke planlagt.

Fjerde værkstedsperiode
Den sidste værkstedsperiode ligger fra 17. maj til 10. juni 2016 og arbejder hen imod en café fredag den 3. juni eller lørdag den 4. juni 2016.

Outro uger
I uge 24 og 25 slutter vi året af med at rengøre skoleområder og elevhuse.

Dimissionsfest
Fredag den 24. juni 2016 afholder skolen dimissionsfest for afgangseleverne. Dette er et lukket arrangement for afgangselevernes gæster. Det betyder, at afgangseleverne har mulighed for at invitere mange gæster til denne dag.

Sommertur
Mandag til fredag i uge 26 tager alle på en sommertur, inden ferien starter. Det er endnu ikke besluttet, hvor turen går til, så den info må vente.

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Mikkel Parup, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2001 - Af alle de steder jeg har været, er Teaterbygningen Fanefjord helt klart det allerbedste. Fordi stemningen er varm og kærlig, og jeg følte mig virkelig godt taget i mod. Det var også her, jeg for første gang virkelig blev afklaret omkring, hvad det var, jeg gerne ville beskæftige mig med i fremtiden. Det var rigtig godt at få lov at prøve alle de forskellige værksteder og fordybe sig, for på den måde fandt jeg frem til, hvad jeg virkelig tænder på og er god til. Læs videre Merete Thaaning, STU vejleder, UU Vestsjælland - Botræningen er helt eminent på stedet, og sammen med arbejdet med teater og måden de finder frem til hver enkelt elevs talenter og dyrker og styrker dem, opfylder hele formålet med sådan et ophold – nemlig øget livskvalitet og selvstændighed... Læs videre

Gå til toppen af siden