Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Thomas Stjerne Smidt, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2001.

Det er den klassiske historie med en lang folkeskoletid fuld af mobning, som Thomas fortæller. Han var ikke god til det med bøger, og skolen interesserede ham ikke synderligt – mobningen fyldte det meste.

Efter skolen kom Thomas på en efterskole for bogligt svage på Ærø, hvor mobning også var en del af hverdagen, men dog i lettere grad i forhold til tidligere.Thomas

 - Det var først da jeg kom på Teaterbygningen FANEFJORD, jeg ikke længere blev mobbet, og her fandt jeg også min store interesse, nemlig musik. Det var lige mig. Jeg synes, der var et rigtig godt sammenhold her på skolen, og masser af spændende oplevelser, rejser og teater, der gav mig bedre selvtillid, og gjorde mig mere moden. Jeg koncentrerede mig meget om musikken, og spillede i band mens jeg gik her.

I dag er Thomas vendt hjem til Fyn, hvor han stammer fra. Han bor i Odense i egen lejlighed, og har et helt almindeligt job som serviceassistent 28 timer om ugen på Odense Sygehus.

 - Jeg har vel haft tre sygedage på fire år, og jeg får meget ros. Jeg søgte job på sygehuset seks gange og fik seks afslag, før det lykkedes mig at komme i praktik derude. Så fik jeg endelig job, og jeg er meget glad for det. Jeg får masser af afveksling i hverdagen, og jeg har gode kolleger. Men jeg glæder mig dog til at begynde at arbejde på dagvagter – så vil jeg begynde at tage kørekort. Det er svært at have et liv og interesser ved siden af jobbet, når man arbejder aftenvagter, som jeg har gjort længe.

 

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Merete Thaaning, STU vejleder, UU Vestsjælland - Botræningen er helt eminent på stedet, og sammen med arbejdet med teater og måden de finder frem til hver enkelt elevs talenter og dyrker og styrker dem, opfylder hele formålet med sådan et ophold – nemlig øget livskvalitet og selvstændighed... Læs videre Mikkel Parup, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2001 - Af alle de steder jeg har været, er Teaterbygningen Fanefjord helt klart det allerbedste. Fordi stemningen er varm og kærlig, og jeg følte mig virkelig godt taget i mod. Det var også her, jeg for første gang virkelig blev afklaret omkring, hvad det var, jeg gerne ville beskæftige mig med i fremtiden. Det var rigtig godt at få lov at prøve alle de forskellige værksteder og fordybe sig, for på den måde fandt jeg frem til, hvad jeg virkelig tænder på og er god til. Læs videre

Gå til toppen af siden