Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Thomas Stjerne Smidt, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2001.

Det er den klassiske historie med en lang folkeskoletid fuld af mobning, som Thomas fortæller. Han var ikke god til det med bøger, og skolen interesserede ham ikke synderligt – mobningen fyldte det meste.

Efter skolen kom Thomas på en efterskole for bogligt svage på Ærø, hvor mobning også var en del af hverdagen, men dog i lettere grad i forhold til tidligere.Thomas

 - Det var først da jeg kom på Teaterbygningen FANEFJORD, jeg ikke længere blev mobbet, og her fandt jeg også min store interesse, nemlig musik. Det var lige mig. Jeg synes, der var et rigtig godt sammenhold her på skolen, og masser af spændende oplevelser, rejser og teater, der gav mig bedre selvtillid, og gjorde mig mere moden. Jeg koncentrerede mig meget om musikken, og spillede i band mens jeg gik her.

I dag er Thomas vendt hjem til Fyn, hvor han stammer fra. Han bor i Odense i egen lejlighed, og har et helt almindeligt job som serviceassistent 28 timer om ugen på Odense Sygehus.

 - Jeg har vel haft tre sygedage på fire år, og jeg får meget ros. Jeg søgte job på sygehuset seks gange og fik seks afslag, før det lykkedes mig at komme i praktik derude. Så fik jeg endelig job, og jeg er meget glad for det. Jeg får masser af afveksling i hverdagen, og jeg har gode kolleger. Men jeg glæder mig dog til at begynde at arbejde på dagvagter – så vil jeg begynde at tage kørekort. Det er svært at have et liv og interesser ved siden af jobbet, når man arbejder aftenvagter, som jeg har gjort længe.

 

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Forstanderpar på Teaterbygningen Fanefjord, Anne og Micki Harvig: - Teaterbygningen Fanefjord er et uddannelsessted for unge med særlige behov, hvor vi lægger vægt på det hele menneske. Gennem arbejdet med teater og musik, udvikler hver enkelt elev sin personlighed, og finder frem til sine styrker og talenter. Sammen med vores botræning, hvor eleverne bor i små grupper i egne huse, erhvervspraktik og udlandsrejser, oplever vi, at hver elev vokser og blomstrer og får styrket sit selvværd. Efter et ophold på skolen, er langt de fleste helt afklarede med, hvad de ønsker sig – og kan – i fremtiden, og vi hjælper dem på vej, så langt, det er os muligt. Læs videre Elisabeth Krøger, mor til Erik Krøger - tidligere elev på Teaterbygningen FANEFJORD - Jeg synes, det er fantastisk at se en lærerstab, der uden undtagelse har et enormt engagement. Der er ikke én, der ser deres job, som et almindeligt 8-16 pligt-job – de giver alle sammen så meget mere end mange mennesker ellers gør i deres jobs, og det synes jeg har været suverænt at opleve, ligesom min søn, Erik, har været meget glad for dem. Læs videre

Gå til toppen af siden