Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Thomas Stjerne Smidt, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2001.

Det er den klassiske historie med en lang folkeskoletid fuld af mobning, som Thomas fortæller. Han var ikke god til det med bøger, og skolen interesserede ham ikke synderligt – mobningen fyldte det meste.

Efter skolen kom Thomas på en efterskole for bogligt svage på Ærø, hvor mobning også var en del af hverdagen, men dog i lettere grad i forhold til tidligere.Thomas

 - Det var først da jeg kom på Teaterbygningen FANEFJORD, jeg ikke længere blev mobbet, og her fandt jeg også min store interesse, nemlig musik. Det var lige mig. Jeg synes, der var et rigtig godt sammenhold her på skolen, og masser af spændende oplevelser, rejser og teater, der gav mig bedre selvtillid, og gjorde mig mere moden. Jeg koncentrerede mig meget om musikken, og spillede i band mens jeg gik her.

I dag er Thomas vendt hjem til Fyn, hvor han stammer fra. Han bor i Odense i egen lejlighed, og har et helt almindeligt job som serviceassistent 28 timer om ugen på Odense Sygehus.

 - Jeg har vel haft tre sygedage på fire år, og jeg får meget ros. Jeg søgte job på sygehuset seks gange og fik seks afslag, før det lykkedes mig at komme i praktik derude. Så fik jeg endelig job, og jeg er meget glad for det. Jeg får masser af afveksling i hverdagen, og jeg har gode kolleger. Men jeg glæder mig dog til at begynde at arbejde på dagvagter – så vil jeg begynde at tage kørekort. Det er svært at have et liv og interesser ved siden af jobbet, når man arbejder aftenvagter, som jeg har gjort længe.

 

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Lone Jensen, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2000 - Jeg arbejder nu i flexjob som køkkenassistent i en virksomhed med over 1000 ansatte, og der har jeg været i snart syv år. Efter Teaterskolen Fanefjord kom jeg i arbejdsprøvning på cafeer og restauranter, og fik endelig mit job. Vi er 13 i køkkenet, og jeg ved, at min arbejdsgiver er glad for mig, og synes, det går godt. Det synes jeg også. Læs videre Alexander Christiansen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2011 - Jeg synes, det var fantastisk at bo på den måde, man gør på Teaterbygningen FANEFJORD. Inden jeg kom på skolen, havde jeg længe gået og drømt om at bo for mig selv snart, og måden man bor på TBF, er det tætteste man kan komme, uden at gøre det helt. Samtidig havde vi et stærkt sammenhold, og det, at vi i hvert hus skulle finde ud af det sammen, og fordele rengøring, lave madplaner, købe ind og lave mad og få vores hus til at fungere som et almindeligt hjem, lærte mig rigtig meget. Mit mål var da også helt klart at bo for mig selv, når jeg var færdig med skolen. Læs videre

Gå til toppen af siden