Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Erik Krøger, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2010.

ErikErik Krøger har boet på Teaterbygningen FANEFJORD i 4 år. Nu er han klar til at tage fat på livet udenfor skolen, som han forlod i 2010 med en ny ro og afklaring om sig selv og sine muligheder, han ikke har haft tidligere.

Erik stammer fra Sydsjælland, og boede hjemme indtil han flyttede på kostskole i 7. Klasse. Indtil 4. klasse gik folkeskolen med kampmobning og tæv i skolegården. Derefter blev Erik flyttet til en friskole, hvor mobningen tog lidt af, men Erik havde alligevel problemer med at følge med og samle sig om det faglige.
Som 12-årig fik Erik sit første epileptiske anfald.

 - Årene på kostskolen husker jeg som noget af det bedste. Det sammenhold, vi havde, var rigtig godt, og jeg befandt mig godt med at være væk hjemmefra, og stå mere på egne ben - men jeg faldt af på den lektiemæssigt.

Efter kostskolen prøvede Erik en lang række forskellige ting, som job i Netto og Teknisk Skole, men tingene lykkedes ligesom ikke rigtigt. Samtidig begyndte Eriks omgivelser at snakke om, at Erik muligvis havde en medfødt hjerneskade – noget, der efterhånden blev bekræftet, men som Erik havde svært ved at forholde sig til.

 - Efter et ophold på Egmont Højskolen ved Århus følte jeg, at jeg befandt mig i en slags vugge, og jeg havde lyst til bare at Erik spiller på tværfløjtekomme ud at ud at bo for mig selv, og klare tingene selv! Men min gode kontaktperson, Anita fra VISP i Næstved, foreslog så Teaterbygningen FANEFJORD. Det tog mig lang tid at acceptere, at jeg skulle på endnu en skole, men efter fire år, kan jeg mærke, at det allerbedste, der er sket for mig på skolen er, at jeg har fået styr på min hjerneskade – lært at acceptere og at forholde mig til den, og de muligheder, jeg har og ikke har i livet. Jeg er også blevet meget mere moden og afslappet.

Erik er nu flyttet i egen bolig med støtte i Næstved, og hvis hans førtidspension bliver bevilget, er han også garanteret et skånejob på en af en lokal virksomhed, der udlejer lyd, lys og AV udstyr til underholdningsbranchen.
 
 - Jeg glæder mig virkelig over, jeg kan få lov til at arbejde med noget, der interesserer mig rigtigt, og som jeg synes er sjovt – også selvom jeg ikke er som alle andre.
 

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Erik Krøger, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD I 2010 - Det tog mig lang tid at acceptere, at jeg skulle på endnu en skole da jeg kom til Teaterbygningen FANEFJORD, men efter fire år, kan jeg mærke, at det allerbedste, der er sket for mig på skolen er, at jeg har fået styr på min hjerneskade – lært at acceptere og at forholde mig til den, og de muligheder, jeg har og ikke har i livet. Jeg er også blevet meget mere moden og afslappet. Læs videre Mikkel Parup, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2001 - Af alle de steder jeg har været, er Teaterbygningen Fanefjord helt klart det allerbedste. Fordi stemningen er varm og kærlig, og jeg følte mig virkelig godt taget i mod. Det var også her, jeg for første gang virkelig blev afklaret omkring, hvad det var, jeg gerne ville beskæftige mig med i fremtiden. Det var rigtig godt at få lov at prøve alle de forskellige værksteder og fordybe sig, for på den måde fandt jeg frem til, hvad jeg virkelig tænder på og er god til. Læs videre

Gå til toppen af siden