Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Erik Krøger, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2010.

ErikErik Krøger har boet på Teaterbygningen FANEFJORD i 4 år. Nu er han klar til at tage fat på livet udenfor skolen, som han forlod i 2010 med en ny ro og afklaring om sig selv og sine muligheder, han ikke har haft tidligere.

Erik stammer fra Sydsjælland, og boede hjemme indtil han flyttede på kostskole i 7. Klasse. Indtil 4. klasse gik folkeskolen med kampmobning og tæv i skolegården. Derefter blev Erik flyttet til en friskole, hvor mobningen tog lidt af, men Erik havde alligevel problemer med at følge med og samle sig om det faglige.
Som 12-årig fik Erik sit første epileptiske anfald.

 - Årene på kostskolen husker jeg som noget af det bedste. Det sammenhold, vi havde, var rigtig godt, og jeg befandt mig godt med at være væk hjemmefra, og stå mere på egne ben - men jeg faldt af på den lektiemæssigt.

Efter kostskolen prøvede Erik en lang række forskellige ting, som job i Netto og Teknisk Skole, men tingene lykkedes ligesom ikke rigtigt. Samtidig begyndte Eriks omgivelser at snakke om, at Erik muligvis havde en medfødt hjerneskade – noget, der efterhånden blev bekræftet, men som Erik havde svært ved at forholde sig til.

 - Efter et ophold på Egmont Højskolen ved Århus følte jeg, at jeg befandt mig i en slags vugge, og jeg havde lyst til bare at Erik spiller på tværfløjtekomme ud at ud at bo for mig selv, og klare tingene selv! Men min gode kontaktperson, Anita fra VISP i Næstved, foreslog så Teaterbygningen FANEFJORD. Det tog mig lang tid at acceptere, at jeg skulle på endnu en skole, men efter fire år, kan jeg mærke, at det allerbedste, der er sket for mig på skolen er, at jeg har fået styr på min hjerneskade – lært at acceptere og at forholde mig til den, og de muligheder, jeg har og ikke har i livet. Jeg er også blevet meget mere moden og afslappet.

Erik er nu flyttet i egen bolig med støtte i Næstved, og hvis hans førtidspension bliver bevilget, er han også garanteret et skånejob på en af en lokal virksomhed, der udlejer lyd, lys og AV udstyr til underholdningsbranchen.
 
 - Jeg glæder mig virkelig over, jeg kan få lov til at arbejde med noget, der interesserer mig rigtigt, og som jeg synes er sjovt – også selvom jeg ikke er som alle andre.
 

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Denise N. Jørgensen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2011 - Jeg har det som om, jeg er kommet op fra Helvede. Førhen var jeg sikker på, jeg skulle bo i en papkasse resten af mit liv, men nu ved jeg, at det skal jeg ikke. Jamen det føltes nærmest som at blive genfødt, at være elev på skolen, for her følte jeg mig ikke udenfor. Jeg var som alle de andre – vi havde alle vores problemer. Læs videre Forstanderpar på Teaterbygningen Fanefjord, Anne og Micki Harvig: - Teaterbygningen Fanefjord er et uddannelsessted for unge med særlige behov, hvor vi lægger vægt på det hele menneske. Gennem arbejdet med teater og musik, udvikler hver enkelt elev sin personlighed, og finder frem til sine styrker og talenter. Sammen med vores botræning, hvor eleverne bor i små grupper i egne huse, erhvervspraktik og udlandsrejser, oplever vi, at hver elev vokser og blomstrer og får styrket sit selvværd. Efter et ophold på skolen, er langt de fleste helt afklarede med, hvad de ønsker sig – og kan – i fremtiden, og vi hjælper dem på vej, så langt, det er os muligt. Læs videre

Gå til toppen af siden