Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Erik Krøger, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2010.

ErikErik Krøger har boet på Teaterbygningen FANEFJORD i 4 år. Nu er han klar til at tage fat på livet udenfor skolen, som han forlod i 2010 med en ny ro og afklaring om sig selv og sine muligheder, han ikke har haft tidligere.

Erik stammer fra Sydsjælland, og boede hjemme indtil han flyttede på kostskole i 7. Klasse. Indtil 4. klasse gik folkeskolen med kampmobning og tæv i skolegården. Derefter blev Erik flyttet til en friskole, hvor mobningen tog lidt af, men Erik havde alligevel problemer med at følge med og samle sig om det faglige.
Som 12-årig fik Erik sit første epileptiske anfald.

 - Årene på kostskolen husker jeg som noget af det bedste. Det sammenhold, vi havde, var rigtig godt, og jeg befandt mig godt med at være væk hjemmefra, og stå mere på egne ben - men jeg faldt af på den lektiemæssigt.

Efter kostskolen prøvede Erik en lang række forskellige ting, som job i Netto og Teknisk Skole, men tingene lykkedes ligesom ikke rigtigt. Samtidig begyndte Eriks omgivelser at snakke om, at Erik muligvis havde en medfødt hjerneskade – noget, der efterhånden blev bekræftet, men som Erik havde svært ved at forholde sig til.

 - Efter et ophold på Egmont Højskolen ved Århus følte jeg, at jeg befandt mig i en slags vugge, og jeg havde lyst til bare at Erik spiller på tværfløjtekomme ud at ud at bo for mig selv, og klare tingene selv! Men min gode kontaktperson, Anita fra VISP i Næstved, foreslog så Teaterbygningen FANEFJORD. Det tog mig lang tid at acceptere, at jeg skulle på endnu en skole, men efter fire år, kan jeg mærke, at det allerbedste, der er sket for mig på skolen er, at jeg har fået styr på min hjerneskade – lært at acceptere og at forholde mig til den, og de muligheder, jeg har og ikke har i livet. Jeg er også blevet meget mere moden og afslappet.

Erik er nu flyttet i egen bolig med støtte i Næstved, og hvis hans førtidspension bliver bevilget, er han også garanteret et skånejob på en af en lokal virksomhed, der udlejer lyd, lys og AV udstyr til underholdningsbranchen.
 
 - Jeg glæder mig virkelig over, jeg kan få lov til at arbejde med noget, der interesserer mig rigtigt, og som jeg synes er sjovt – også selvom jeg ikke er som alle andre.
 

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Lone Jensen, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2000 - Jeg arbejder nu i flexjob som køkkenassistent i en virksomhed med over 1000 ansatte, og der har jeg været i snart syv år. Efter Teaterskolen Fanefjord kom jeg i arbejdsprøvning på cafeer og restauranter, og fik endelig mit job. Vi er 13 i køkkenet, og jeg ved, at min arbejdsgiver er glad for mig, og synes, det går godt. Det synes jeg også. Læs videre Elisabeth Krøger, mor til Erik Krøger - tidligere elev på Teaterbygningen FANEFJORD - Jeg synes, det er fantastisk at se en lærerstab, der uden undtagelse har et enormt engagement. Der er ikke én, der ser deres job, som et almindeligt 8-16 pligt-job – de giver alle sammen så meget mere end mange mennesker ellers gør i deres jobs, og det synes jeg har været suverænt at opleve, ligesom min søn, Erik, har været meget glad for dem. Læs videre

Gå til toppen af siden