Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Denise Natasha Jørgensen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2011.

Væggene på hendes værelse på Teaterbygningen FANEFJORD var dækket af idolplakater af kendte musikere og skuespillere, som for eksempel Johnny Depp, der kiggede med, mens Denise fortalte om sit liv:Denise

 - Jeg har det som om, jeg er kommet op fra Helvede. Førhen var jeg sikker på, jeg skulle bo i en papkasse resten af mit liv, men nu ved jeg, at det skal jeg ikke. Jamen det føltes nærmest som at blive genfødt, at være elev på skolen, for her følte jeg mig ikke udenfor. Jeg var som alle de andre – vi havde alle vores problemer.

Denise har været anbragt på et opholdssted og været i plejefamilie det meste af sit liv. I folkeskolen gik Denise i specialklasse og blev udsat for mobning gennem hele skoletiden. Efter folkeskolen kom Denise på produktionsskole og fik læreplads, men droppede ud igen, fordi hun ikke havde lyst til at arbejde i et storkøkken. Samtidig var hun flyttet hjem til sin mor, fordi hun ikke længere følte sig godt behandlet i plejefamilien.

 - Det gik godt at bo hjemme i et halvt års tid, men så kunne vi ikke enes mere. Derfor flyttede jeg hen til min onkel, og så begyndte jeg at komme meget på en bar, og sad og drak mig fuld hver dag, og det var en rigtig dårlig tid, indtil jeg kom på Teaterbygningen FANEFJORD. Nu drikker jeg kun til fester og nogle gange, hvis vi har noget arrangement i weekenderne eller sådan.Denise laver mad

Denise fandt ud af, at hun følte sig klemt, når hun var for meget indendørs, og hun havde brug for lys og luft, fordi hun ellers blev i dårligt humør. Nu drømmer hun om, at få arbejde på en kirkegård eller en genbrugsstation, begge dele har hun prøvet af i praktikperioderne mens hun var elev på Teaterbygningen FANEFJORD.
I sin fritid var hun også ude – tit for at gå lange ture i naturen med ”gå-tur-klubben”, som hun lavede sammen med nogle andre elever på skolen.

 - Jeg synes en af de bedste ting på skolen er, at vi lærer så meget om hinanden, om os selv, og om at klare os selv, så vi kan komme videre bagefter. Før tænkte jeg meget negativt om fremtiden, men nu har jeg mod på den.
Jeg kan nu se mig selv i min egen lejlighed i Korsør, hvor min familie bor. Jeg er meget tæt med min mormor og morfar, og jeg vil gerne bo i nærheden af dem. Måske har jeg en kolonihave også, og jeg vil gerne have et fast arbejde.

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Mikkel Parup, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2001 - Af alle de steder jeg har været, er Teaterbygningen Fanefjord helt klart det allerbedste. Fordi stemningen er varm og kærlig, og jeg følte mig virkelig godt taget i mod. Det var også her, jeg for første gang virkelig blev afklaret omkring, hvad det var, jeg gerne ville beskæftige mig med i fremtiden. Det var rigtig godt at få lov at prøve alle de forskellige værksteder og fordybe sig, for på den måde fandt jeg frem til, hvad jeg virkelig tænder på og er god til. Læs videre Lone Jensen, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2000 - Jeg arbejder nu i flexjob som køkkenassistent i en virksomhed med over 1000 ansatte, og der har jeg været i snart syv år. Efter Teaterskolen Fanefjord kom jeg i arbejdsprøvning på cafeer og restauranter, og fik endelig mit job. Vi er 13 i køkkenet, og jeg ved, at min arbejdsgiver er glad for mig, og synes, det går godt. Det synes jeg også. Læs videre

Gå til toppen af siden