Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Interviews og film

Her kan du møde elever, forældre og konsulenter fra kommuner, der alle har det til fælles, at de har erfaringer med Teaterbygningen. Og du kan læse historien om Teaterbygningen FANEFJORD.

Alexander Alexander Christiansen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2011.
"Jeg synes, det var fantastisk at bo på den måde, som man gør på Teaterbygningen FANEFJORD. Inden jeg kom på skolen, havde jeg længe gået og drømt om at bo for mig selv snart, og det var det tætteste man kunne komme, uden at gøre det helt. Samtidig havde vi et stærkt sammenhold, og det, at vi i hvert hus skulle finde ud af det sammen, og fordele rengøring, lave madplaner, købe ind og lave mad og få vores hus til at fungere som et almindeligt hjem, lærte mig rigtig meget. Mit mål var da også helt klart at bo for mig selv, når jeg var færdig med skolen."
Læs hele interviewet med Alexander.
Andreas

Andreas Ekelund Thomsen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2012.
- På Teaterbygningen FANEFJORD er ingen stress. Vi havde mange pauser, hvor jeg kunne gå ind på mit værelse, og lige tænke lidt over tingene. Jeg har meget brug for at kunne være mig selv, og jeg kan godt lide den måde man bor på skolen. Man er sammen, men kan også være for sig selv. Det er en god ting.
Læs hele interviewet med Andreas.

Anne og Micki Harvig

Forstanderpar på Teaterbygningen FANEFJORD, Anne og Micki Harvig:
 - Teaterbygningen FANEFJORD er et uddannelsessted for unge med særlige behov, hvor vi lægger vægt på det hele menneske. Gennem arbejdet med teater og musik, udvikler hver enkelt elev sin personlighed, og finder frem til sine styrker og talenter. Sammen med vores boundervisning, hvor eleverne bor i små grupper i egne huse, erhvervspraktik og udlandsrejser, oplever vi, at hver elev vokser og blomstrer og får styrket sit selvværd. Efter et ophold på skolen, er langt de fleste helt afklarede med, hvad de ønsker sig – og kan – i fremtiden, og vi hjælper dem på vej, så langt, det er os muligt.
Læs hele interviewet med Anne og Micki

Video

Video: Mød nogle af eleverne og hør deres oplevelser med skolen.

 

 Denise

Denise N. Jørgensen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2011.
- Jeg havde det som om, jeg kom op fra Helvede. Førhen var jeg sikker på, jeg skulle bo i en papkasse resten af mit liv, men efter at være startet på skolen vidste jeg, at det skulle jeg ikke. Jamen det føltes nærmest som at blive genfødt, for her følte jeg mig ikke udenfor. Jeg var som alle de andre – vi havde alle vores problemer.
Læs hele interviewet med Denise

 Anette Anette Sass Arnt, sagsbehandler, jobcentret i Greve Kommune
- Det er et gedigent sted – det er ordentligt, og der er en kontinuitet over stedet på en måde, så man aldrig er i tvivl om, hvad de kan, og jeg bekymrer mig aldrig, når jeg sender en ung dertil. Sådan har det været i alle 15 år. De unge, jeg møder efter et ophold på skolen er altid grundigt udredt, sådan at de og vi ved præcist hvilken retning, vi skal arbejde videre i, og de har en rygsæk fuld af gode erfaringer med sig.
Læs hele interviewet med Anette
 Lone Lone Jensen, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2000.
- Jeg arbejder nu i flexjob som køkkenassistent i en virksomhed med over 1000 ansatte, og der har jeg været i snart syv år. Efter Teaterbygningen FANEFJORD kom jeg i arbejdsprøvning på cafeer og restauranter, og fik endelig mit job. Vi er 13 i køkkenet, og jeg ved, at min arbejdsgiver er glad for mig, og synes, det går godt. Det synes jeg også.
Læs hele interviewet med Lone
 Erik Erik Krøger, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2011.
- Det tog mig lang tid at acceptere, at jeg skulle på endnu en skole da jeg kom til Teaterbygningen FANEFJORD, men efter fire år, kan jeg mærke, at det allerbedste, der er sket for mig på skolen er, at jeg har fået styr på min hjerneskade – lært at acceptere og at forholde mig til den, og de muligheder, jeg har og ikke har i livet. Jeg er også blevet meget mere moden og afslappet.
Læs hele interviewet med Erik
 Mikkel Mikkel Parup, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD i 2001.
- Af alle de steder jeg har været, er Teaterbygningen FANEFJORD helt klart det allerbedste. Fordi stemningen er varm og kærlig, og jeg følte mig virkelig godt taget i mod. Det var også her, jeg for første gang virkelig blev afklaret omkring, hvad det var, jeg gerne ville beskæftige mig med i fremtiden. Det var rigtig godt at få lov at prøve alle de forskellige værksteder og fordybe sig, for på den måde fandt jeg frem til, hvad jeg virkelig tænder på og er god til.
Læs hele interviewet med Mikkel
Merete Merete Thaaning, STU vejleder, UU Vestsjælland
- Boundervisningen er helt eminent på stedet, og sammen med arbejdet med teater og måden de finder frem til hver enkelt elevs talenter og dyrker og styrker dem, opfylder hele formålet med sådan et ophold – nemlig øget livskvalitet og selvstændighed.
Læs hele interviewet med Merete
 Bettina Bettina Hansen, Kantinebestyrer VUC Vordingborg. Har en tidligere elev ansat.
- Jeg oplever stor forskel på de praktikanter, jeg får fra Teaterbygningen FANEFJORD i forhold til dem, der kommer andre steder fra. Det er kendetegnende, at de ikke er bange for at stå frem og formulere sig. De har en meget stor selvtillid, og jeg tror, det hænger sammen med det, de lærer på skolen, hvor de spiller teater og musik og i det hele bliver taget guidet i at turde. Det smitter af, også arbejdsmæssigt, og det gør det til en fornøjelse at arbejde med dem.
Læs hele interviewet med Bettina
 Elisabeth Elisabeth Krøger, mor til Erik Krøger - tidligere elev på Teaterbygningen FANEFJORD.
- Jeg synes, det er fantastisk at se en lærerstab, der uden undtagelse har et enormt engagement. Der er ikke én, der ser deres job, som et almindeligt 8-16 pligt-job – de giver alle sammen så meget mere end mange mennesker ellers gør i deres jobs, og det synes jeg har været suverænt at opleve, ligesom min søn, Erik, har været meget glad for dem.
Læs hele interviewet med Elisabeth
Thomas

Thomas Stjerne Smidt, afgangselev fra Teaterbygningen i FANEFJORD 2001.
 - Det var først da jeg kom på Teaterbygningen FANEFJORD, jeg ikke længere blev mobbet, og her fandt jeg også min store interesse, nemlig musik. Det var lige mig. Jeg synes, der var et rigtig godt sammenhold her på skolen, og masser af spændende oplevelser, rejser og teater, der gav mig bedre selvtillid, og gjorde mig mere moden.
Læs hele interviewet med Thomas

 

 

 

 

 

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Merete Thaaning, STU vejleder, UU Vestsjælland - Botræningen er helt eminent på stedet, og sammen med arbejdet med teater og måden de finder frem til hver enkelt elevs talenter og dyrker og styrker dem, opfylder hele formålet med sådan et ophold – nemlig øget livskvalitet og selvstændighed... Læs videre Lone Jensen, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2000 - Jeg arbejder nu i flexjob som køkkenassistent i en virksomhed med over 1000 ansatte, og der har jeg været i snart syv år. Efter Teaterskolen Fanefjord kom jeg i arbejdsprøvning på cafeer og restauranter, og fik endelig mit job. Vi er 13 i køkkenet, og jeg ved, at min arbejdsgiver er glad for mig, og synes, det går godt. Det synes jeg også. Læs videre

Gå til toppen af siden