Til forsiden ERHVERVSRETTET VÆRKSTEDSSKOLE med §107 BOTILBUD

STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse       PMU - Praktisk Medhjælper Uddannelse

Til oversigt med interviews og film

Alexander Christiansen, afgangselev fra TBF 2011.

Alexander har boet i et af Teaterbygningen FANEFJORD's elevhuse sammen med to andre elever. Væggene på hans værelse var nærmest tapetseret med sirlige blyantstegninger, der viste, at her boede et kreativt menneske med tegnetalent.
Alexander Christiansen stammer fra Vejle. 

- Jeg er født i en meget kreativ familie, og jeg længtes efter at finde min kreative side. Efter folkeskolen, hvor jeg gik i specialklasse, kom jeg på husholdningsskole. Dér skulle vi på et tidspunkt opføre ”Bølle Bob” som teaterstykke, og det fangede mig virkelig. Jeg morede mig meget med det arbejde, og hver gang vi spillede stykket, måtte jeg igennem et hav af mennesker bagefter, der fortalte mig hvor dygtig, de syntes, jeg var. Det var dejligt, og det var dér, jeg for alvor fandt ud af at teater er det, jeg brænder for!Alexander

Alexander beslutter sig, efter husholdningsskolen, for at få noget mere undervisning i teaterarbejdet, og kommer til Teaterbygningen FANEFJORD, der udover arbejdet med teater også kan undervise Alexander i andre områder i forhold til det at blive voksen, for eksempel boundervisning.

- Jeg synes, det var fantastisk at bo på den måde, man gør på TBF. Inden jeg kom på skolen, havde jeg længe gået og drømt om at bo for mig selv snart, og det var det tætteste man kunne komme, uden at gøre det helt.  Samtidig havde vi et stærkt sammenhold, og det, at vi i hvert hus skulle finde ud af det sammen og fordele rengøring, lave madplaner, købe ind og lave mad og få vores hus til at fungere som et almindeligt hjem, lærte mig rigtig meget.

Gennem folkeskolen tænker Alexander ofte, at han nok aldrig får en uddannelse, for han var ikke god til at studere.

- Jeg var ærlig talt noget af en dovenkrop gennem hele min skoletid, og det der med at læse en bog i flere timer, var jeg ikke aktiv nok til. Jeg vågnede ligesom op, da jeg kom på Teaterbygningen FANEFJORD, fordi jeg endelig havde fundet noget, som jeg brænder for, og er god til, og som jeg elsker at gøre. Jeg er blevet meget mere aktiv, og kan ligefrem lide at være blandt mange mennesker nu – noget, jeg slet ikke brød mig om tidligere. Min mørke side, der tidligere næsten fyldte det hele, har jeg stadig, men den fylder meget mindre, fordi lyset fylder meget mere. Det har også givet mig en tro på, at hvis jeg brænder for noget, så skal jeg bare gå i gang med det, så lykkes tingene helt af sig selv.

Selvom Alexanders helt store drøm er at arbejde professionelt med teater og udvikle konceptet, især indenfor bevægelse, så har han lige et par delmål først.

- Jeg lever efter et gammelmandssprog – at man skal have et sted at lande, før man kan flyve – og derfor vil jeg først og fremmest have mit eget sted at bo og et fast arbejde i en SFO. Senere vil jeg gerne arbejde med teater og jeg har også en meget stor drøm om at stifte familie engang, siger Alexander.

Til oversigt med interviews og film

Mød nogle af dem, der har eller har haft med Teaterbygningen FANEFJORD at gøre:

Mikkel Parup, afgangselev fra Teaterbygningen Fanefjord i 2001 - Af alle de steder jeg har været, er Teaterbygningen Fanefjord helt klart det allerbedste. Fordi stemningen er varm og kærlig, og jeg følte mig virkelig godt taget i mod. Det var også her, jeg for første gang virkelig blev afklaret omkring, hvad det var, jeg gerne ville beskæftige mig med i fremtiden. Det var rigtig godt at få lov at prøve alle de forskellige værksteder og fordybe sig, for på den måde fandt jeg frem til, hvad jeg virkelig tænder på og er god til. Læs videre Erik Krøger, afgangselev fra Teaterbygningen FANEFJORD I 2010 - Det tog mig lang tid at acceptere, at jeg skulle på endnu en skole da jeg kom til Teaterbygningen FANEFJORD, men efter fire år, kan jeg mærke, at det allerbedste, der er sket for mig på skolen er, at jeg har fået styr på min hjerneskade – lært at acceptere og at forholde mig til den, og de muligheder, jeg har og ikke har i livet. Jeg er også blevet meget mere moden og afslappet. Læs videre

Gå til toppen af siden